Pierogi z kaszanką z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszankę wyjąć z osłonki. Wyłożyć na patelnię i podlać gorącą wodą ( ok 1/4 szklanki ) . Zagrzać i dokładnie pomieszać . Farsz ma być nie bardzo ścisły.
Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką ok 15 min. Gwarantuję , że ciasto będzie sprężyste i łatwe do wałkowania , a pierogi nie będą się przylepiać.
Ciasto podzielić na porcje i wałkować placki .Wykrawać krążki , nakładać farsz i zalepiać.
Wrzucać pierogi na gotującą się i
osoloną wodę i gotować . Pierogi mają wypłynąć. Gorące pierogi wkładać na chwilę do garnka z zimna wodą. Odkładać na półmisek.
Podawać z przesmażoną na oleju cebulką.
Smacznego.
Komentarze