Pierogi z kaszanką z wątróbką

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam te pierożki. Są pyszne. Podane z przesmażoną cebulką....palce lizać.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g kaszanki z wątróbką

    1/2 kg mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki oleju
    1/2 szklanki gorącej wody
    1 szklanka mleka

    cebula
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Pierogi Wątróbka

Pierogi z kaszanką z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę wyjąć z osłonki. Wyłożyć na patelnię i podlać gorącą wodą ( ok 1/4 szklanki ) . Zagrzać i dokładnie pomieszać . Farsz ma być nie bardzo ścisły.
    Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką ok 15 min. Gwarantuję , że ciasto będzie sprężyste i łatwe do wałkowania , a pierogi nie będą się przylepiać.
    Ciasto podzielić na porcje i wałkować placki .Wykrawać krążki , nakładać farsz i zalepiać.
    Wrzucać pierogi na gotującą się i

    osoloną wodę i gotować . Pierogi mają wypłynąć. Gorące pierogi wkładać na chwilę do garnka z zimna wodą. Odkładać na półmisek.
    Podawać z przesmażoną na oleju cebulką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować