Pierogi z kaszą, mięsem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam moje smaczne pierogi:)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    około 70 dag mąki pszennej
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    sól
    Farsz:
    15 dag kaszy gryczanej,
    3 udka drobiowe
    1 cebula
    5 dag suszonych grzybów
    szklanka wywaru , bulionu grzybowego
    pieprz czarny mielony
    majeranek
    sól himalajska
    1 jajko
    1 łyżeczka masła
    oliwa
    oraz:
    około 20 dag słoniny

Pierogi z kaszą, mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Kaszę lekko sole i gotuję w wywarze grzybowym do miękkości.
    Grzyby chwile mocze a następnie gotuję aż będa miękkie, mielę.
    Udka gotuje , obieram z kości , mielę.
    Cebule kroje bardzo drobno , podsmażam .Składniki na farsz mieszam i przyprawiam.
    2. Z podanych składników na ciasto zagniatam elastyczne ciasto, wałkuje i wykrawam kółka , nakładam farsz , zlepiam.
    3.Pierogi wrzucam partiami na gotującą, osoloną wodę z dodatkiem oleju . Gotuję minutę od wypłynięcia. Okraszam stopiona słoniną , smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy