Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami

4.46 (166 ocen)

  • 40 min

Pierogi z kaszą jęczmienną mojej babci.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    40 dkg mąki
    1 jajko
    sól
    woda
    Nadzienie:
    1 saszetka kaszy jęczmiennej
    15 dkg pieczarek
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 cebula
    1 jajko
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą jęczmienną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0b2baxj 1. Cebulę i pieczarki, oczyścić, pokroić w krążki podsmażyć na oleju
  • image-1qyiejh 2. Kaszę ugotować , wystudzić. Usmażone pieczarki i kaszę zemleć przez maszynkę, dodać jajko, sól.pieprz i dokładnie wymieszać.
  • image-1es81bs 3. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, sól , wodę, zagnieść ciasto.
  • image-02f47dn 4. Następnie robić krążki , rozwałkować. Nakładać farsz, zlepić pierogi.
  • image-0p202q0 5. W garnku ugotować lekko osoloną wodę, gotować pierogi około 5 min od wypłynięcia. Ugotowane pierogi wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Podawać okraszone skwarkami z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować