Pierogi z kaszą gryczaną i mięsem

4.99 (161 ocen)

  • 40 min

To przepis na pierogi inne niż powszechnie znamy.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:

    2 szklanki mąki

    1 jajko

    ½ szklanki mleka

    1 łyżka oleju

    ¼ szklanki gorącej wody

    Szczypta soli



    Farsz:

    2 woreczki kaszy gryczanej kupiec

    250 dag mięsa mielonego (najlepiej poprosić panią ekspedientkę w sklepie o zmielenie mięsa np. gulaszowego)

    Parę pieczarek

    Mała cebula

    Sól, pieprz

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą gryczaną i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: gotujemy kaszę, na oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z cebulką. Następnie mieszamy kaszę z surowym mięsem i pieczarkami i cebulką
  • 2. Farsz: gotujemy kaszę, na oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z cebulką. Następnie mieszamy kaszę z surowym mięsem i pieczarkami i cebulką
  • 3. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia – nie przykrywać pokrywką. Pierogi można okrasić tłuszczem.

Porady

Farsz na pierogi możemy zrobić z samym mięsem i kaszą, bez pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować