Pierogi z kaszą boczkiem i pieczarkami

4.5 (148 ocen)

  • 50 min

polecam na obiad pierogi ze smacznym farszem-z kasza pieczarkami i smazonym boczkiem-pyyycha!

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 \2 kg mąki
    1 jajko
    1 łyzka oleju plus 1 łyzka oleju dodana do wody w której gotujemy pierogi
    1 szklana wody gorącej
    - szczypta soli

    FARSZ:
    30 dag kaszy jęczmiennej
    15 dag boczku
    1 mała cebula
    4-5 sztuk pieczarek
    sól himalajska
    pieprz swieżo zmielony

Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki,jajek,wody oleju i szczypty soli zagniatamy ciasto.

    2.Pieczarki drobno kroimy,cebulę również-podduszamy na maśle.
    Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy,aż się zrumieni.

    3.Kaszę gotujemy w dużej ilości wody,a następnie odcedzamy.Dodajemy do niej zarumieniony boczek oraz usmazone pieczarki z cebulką.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    4.Ciasto rozwałkowujemy , wycinamy krązki.Na kazdy krążek nakładamy po łyzce farszu, zlepiamy.
    Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oleju.
    5.Ugotowane pierogi okraszamy skwarkami .
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować