PIEROGI Z KAPUSTĄ I SEREM

0 (0 ocen)

Tytuł wszystko opisuje ;)

Składniki:

  • Ciasto:
    -2 szkl mąki
    -jajko
    -sól
    -woda

    Kapusta:
    -1 kg kapusty kiszonej
    -2 liście laurowe
    -6 ziarenek ziela angielskiego
    -1/4 łyżeczki kminku
    -sól
    -pieprz
    -maga
    -1 cebula
    -4 łyżki masła

Pierogi z kapustą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROGI Z KAPUSTĄ I SEREM 1. Ciasto:
    Zarobić ciasto, odstawić przykryte na 15 min.
  • pierogi z kapustą i serem 2. Kapusta:
    Kapustę ugotować do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim i z kminkiem.
    Przestudzić, odcisnąć i pokroić ją na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroić i zeszklić na patelni z 4 łyżkami masła.
    Do cebuli dołożyć pokrojoną kapustę i przyprawić do smaku.(solą, pieprzem i magą)
    Smażyć 10-15 min. Przestudzić dołożyć 1/4 kostki sera białego. W razie potrzeby doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy