Pierogi z kapustą i mięsem z Perliczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne, przygotowane przeze mnie, zajęły drugie miejsce na pierwszym Gminny Święcie pieroga.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na farsz: Około 1/1/2 kg. mięsa z Perliczki, 1/1/2 kg. kiszonej
    kapusty, 3 duże cebule, 4 łyżki oleju, sól, pieprz,
    i inne przyprawy według uznania.
    Na ciasto : 1/1/2 kg. mąki, szczypta soli, 2 jajka, woda w ilości,
    ile zajmie ciasto.
    Podane składniki są na około 50-60 szt pierogów.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą i mięsem z perliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotujemy i mielimy, cebulę zeszklić na oleju i zemleć.
    Kapustę ugotować, (odcisnąć nadmiar wody) i drobno posiekać.
    Wymieszać wszystkie składniki i doprawić solą i pieprzem.
    Ciasto zagnieść tak, aby było gładkie, rozwałkować na grubość
    około 2 mm, wycinać krążki o średnicy szklanki.
    Po nałożeniu farszu, dobrze zlepiać ciasto, aby podczas gotowania
    farsz nie wypłynął. Tak przygotowane pierogi wkładać do garnka na
    wrzącą i osoloną wodę, i gotować do momentu wypłynięcia
    na powierzchnię.

Porady

Zamiast mięsa z Perliczki można użyć mięsa z kaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować