Pierogi z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Kolorowe prezentują się znacznie lepiej

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka ((pszenna)): 2.5 szklanki
    - szpinak (rozdrobniony mrożony): 20 dekagramów
    - woda gorąca: 0.75 szklanki
    - oliwa: 2 łyżki
    - sól (do smaku): 2 szczypty

    - kapusta (kiszona): 30 dekagramów
    - grzyby (suszone,mieszane): 0.5 szklanki
    - liść laurowy,: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - cebula (mała, drobno krojona): 1 sztuka
    - oliwa: 2 łyżki
    - sól (do smaku): 3 szczypty
    - pieprz (do smaku): 2 szczypty
    - papryka (mielona do smaku): 2 szczypty

    - oliwa: 2 łyżki
    - cebula - mała: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak na oliwie podsmażamy, do całkowitego odparowania wody.
  • 2. Mąkę sypiemy do miski, robimy dołek na środku. Wlewamy wodę, dokładamy szpinak,solimy.
  • 3. Jak przestygnie zagniatamy ciasto pierogowe.
  • 4. Grzyby zamoczyć na 3 godziny. Gotować 30 minut.
  • 5. Kapustę zalewamy z grzybami wodą z gotowania. Cebulę smażymy na oliwie. Dokładamy do kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Gotujemy do miękkości.
  • 6. Ciasto kroimy na 3 części. Wałkujemy, wycinamy krążki . Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu.
  • 7. Cebulę smażymy na 2 łyżkach oliwy. Polewamy pierogi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować