Pierogi z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożony szpinak na oliwie podsmażamy, do całkowitego odparowania wody.
2.Mąkę sypiemy do miski, robimy dołek na środku. Wlewamy wodę, dokładamy szpinak,solimy.
3.Jak przestygnie zagniatamy ciasto pierogowe.
4.Grzyby zamoczyć na 3 godziny. Gotować 30 minut.
5.Kapustę zalewamy z grzybami wodą z gotowania. Cebulę smażymy na oliwie. Dokładamy do kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Gotujemy do miękkości.
6.Ciasto kroimy na 3 części. Wałkujemy, wycinamy krążki . Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu.
7.Cebulę smażymy na 2 łyżkach oliwy. Polewamy pierogi.
Komentarze