pierogi z kapuściano-jajecznym wnętrzem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

bo to co najprostsze jest najsmaczniejsze

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto
    1 kg ugotowanych ziemniaków
    ok 30 dag mąki pszennej
    2jajka
    sól

    Farsz70 dag kapusty kiszonej
    2-3 cebule
    4 jajka na twardo
    pieprz ziołowy
    pęczek szczypiorku
    pieprz czarny

Pierogi z kapuściano-jajecznym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi z jajkiem 1. Kapustę posiekać, ugotować. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać do kapusty.Jajka i szczypiorek posiekać wymieszać z kapustą. Doprawić pieprzami ew.dosolić
  • 2. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę, połączyć z przesianą mąką, wbić jajka, dodać sól, wyrobić ciasto, uformować wałek, odcinać plastry, spłaszczać na dłoni i nadziewać pierożki farszem. ugotować w osolonej wodzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy