Pierogi z jabłkami

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Lubimy pierogi z różnymi dodatkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 szklanki mąki
    1,5 szklanki letniej wody
    2 jajka
    4 łyżki oleju
    sól
    5-6 jabłka
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makę przesiewamy na stolnice, dodajemy jajka, olej i wodę i miesimy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Jabłka obieramy i kroimy na 8 części, a jak małe to na 4. Na każdy krążek ciasta dajemy kawałek jabłka, zlepiamy brzegi.
  • Pierogi z jabłkami 2. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie.

Porady

Pierogi możemy polać omastą, albo podać ze śmietaną z cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować