pierogi z fetą, szpinakiem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

pyszne pierożki

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ciasto
    mąka 2 szklanki
    jajko 1 szt
    sól szczypta
    woda ciepła
    farsz
    ser feta 100 gr
    grzyby leśne 1 garść
    cebula biała 1 szt
    szpinak mrożony 2 kostki
    masło 1 łyżka
    pieprz do smak
    sól do smaku

Pierogi z fetą, szpinakiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    na blat przesiewam mąkę ,wbijam jajko ,dodaję sól ,dodaję tyle ciepłej wody aby zagnieść ciasto
    FARSZ:
    szpinak podsmażam na maśle, fetę przekładam do miseczki , grzyby ( ja miałam suszone ) moczyłam 3 godz. następnie posiekałam( drobno) ,cebulę pokroiłam w drobną kostkę podsmażyłam na maśle dodałam grzyby i pod przykryciem dusiłam około 15 minut , wystudzone grzyby dodałam do farszu ,doprawiłam.ciasto rozwałkować ,wykrawać kółka na które nakładać farsz
    zlepiać brzegi,gotować w osolonej wodzie,ja lubię jeszcze podsmażone na maśle .

Komentarze

Podobne przepisy