Pierogi z farszem ziołowym z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dla wielbicieli pierogów , farsz ziołowy z kurczaka doskonały,

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki (35 dag)
    sól
    40 dkg pieczonego mięsa z kurczaka
    2 szklanki bulionu jarzynowego
    1 jajko
    1 cebula
    1 łyżka masła
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Szczypta oregano
    1 ząbek czosnku
    Pieprz
    sól
    Masło do smażenia pierożków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem ziołowym z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę zagnieść kilkoma łyżkami gorącej wody i odrobiną soli na gładkie ciasto.
    Nadzienie:
    Mięso z kurczaka zemleć maszynka do mięsa.
    Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę. Dodać do zmielonego kurczaka razem z jajkiem , natką, oregano i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać .
    Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wyciąć krążki. Na każdym ułożyć 1–2 łyżeczki farszu drobiowego, dokładnie zlepić.
    Pierożki wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (2–3 minuty). Przed podaniem przesmażyć na maśle.

Porady

Można do farszu zużyć mieso ,które pozostało z wczorajszego obiadu,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować