Pierogi z farszem ziołowym z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mąkę zagnieść kilkoma łyżkami gorącej wody i odrobiną soli na gładkie ciasto.
Nadzienie:
Mięso z kurczaka zemleć maszynka do mięsa.
Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę. Dodać do zmielonego kurczaka razem z jajkiem , natką, oregano i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać .
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wyciąć krążki. Na każdym ułożyć 1–2 łyżeczki farszu drobiowego, dokładnie zlepić.
Pierożki wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (2–3 minuty). Przed podaniem przesmażyć na maśle.
Porady
Można do farszu zużyć mieso ,które pozostało z wczorajszego obiadu,
Komentarze