Pierogi z farszem z bobu

4.5 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa dla wielbicieli bobu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Na farsz:
    -60 dag bobu
    -1 mała cebula
    -ząbek czosnku
    -dwie łyżki masła
    -sól, pieprz
    Ciasto:
    -1/2 kg mąki
    -1 jajko
    -szczypta soli
    -1 łyżka oleju
    -ciepła woda
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy, studzimy i obieramy. Osobno smażymy cebulę i czosnek. Wszystko miksujemy wraz z przyprawami i masłem.
    Z podanych składników robimy ciasto pierogowe i nadziewamy farszem.
    Gotujemy w osolonej wodzie.

Porady

Po ugotowaniu pierogi można polać masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować