Pierogi z dynią i twarogiem

4.5 (157 ocen)

  • 45 min

Wspaniale nadają się na deser. Pyszne i zdrowe pierogi wypełnione dyniowo -twarogowym farszem polane słodką śmietanką . Pycha...

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na ok 20 szt

    Pierogi:
    2 szklanki mąki
    niepełna szklanka ciepłej wody
    2 łyżki miękkiej margaryny

    Farsz:
    25 dag twarogu
    2/3 szkl ugotowanej i rozgniecionej dyni
    2 łyżki cukru
    2 łyżki kaszy mannej

    słodka śmietana do polania
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z dynią i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na pierogi zagnieść na stolnicy, ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Zostawić ciasto na chwilę by "odpoczęło". W tym czasie wymieszać wszystkie składniki farszu. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki. Nakładać po łyżeczce farszu i dokładnie zlepiać pierogi.Nastawić wodę na pierogi. Gotować ok 2 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podawać polane słodką śmietanką . Smacznego.

Porady

Pierogi można podać zarówno na obiad jak i na deser.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować