Pierogi z brukwią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Takie pierogi doskonale smakują z sosem tzatziki.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    35 dag mąki
    jajko
    sól

    Farsz: 35 dag brukwi
    36 dag ziemniaków
    sól
    pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej

Pierogi z brukwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: ziemniaki i brukiew obieramy i myjemy. Gotujemy, odcedzamy i mielimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką.
  • 2. Z mąki, jajka, soli oraz ½ szklanki wody zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy i szklanką wycinamy krążki. Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3 minut od wypłynięcia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy