Pierogi z borówkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczne pierogi na obiad lub ciepłą kolację.

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    pół łyżeczki soli
    ciepła woda

    dodatkowo:
    borówki (około 1 szklanka)
    masło do polania
    cukier do posypania

Pierogi z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagnieść mięciutkie ciasto.Następnie wałkować i za pomocą szklanki wykrawać krążki.
  • 2. Na każdy krążek nakładać porcje borówek i zlepiać pierogi.
  • 3. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
  • 4. Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem.

Porady

Z porcji wyszło mi 40 pierogów.

Komentarze

Podobne przepisy