• Pierogi po małopolsku (z kaszą gryczaną i twarogiem)

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Przepis inspirowany małopolską:)

  • Składniki

    - mąka pszenna: 40 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - woda: 1 szklanka
    - sól, (do smaku): 1 łyżeczka
    - pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - twaróg: 20 dekagramów
    - kasza gryczana: 20 dekagramów
    - masło: 1 łyżeczka
    - cebula: 1 sztuka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Cebule zeszklic na maśle i utrzeć z twarogiem. Kaszę ugotować(na 2 szkl wody 1 szkl kaszy)i połączyć z cebulą i twarogiem ,doprawić solą i pieprzem.W razie zbyt sypkiego farszu należy dodać troche tłuszczu (masła). Z mąki wody i jaj oraz szczypty soli wyrobić gładkie ciasto pierogowe.Rozwałkować,wykrawać okrągłe placuszki nadziewac i formować w pierogi.Gotować od wrzątku po wypłynięciu 3 minuty.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    obiad, zdrowe_kasze
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7037

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-01-27T20:14:26+01:00

35 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »