PIEROGI MIESNO WARZYWNE ZE STOPIONA SŁONINKĄ

0 (0 ocen)

  • 11 godz.

pEROGI TO DANIE IDEALNE NA OBIAD.Sa naprawde przepyszne i sycące.pRZEPYSZNE SA TEZ NASTEPNEGO DNIA PO PODSMARZENIU.

  • 11 godz.

Składniki:

  • 1\2 kg. kg mąki,
    1 łyżka masła,
    1 jako,
    3-4 SZKLAnki ciepłej wody,
    szczypta soli,
    pół kg mięsa wołowego
    30 dag wieprzowej łopatki(mięso)

    1 cebula,
    1 mała marchewka,
    pietruszka,
    ,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    5 dag słoniny,
    mała cebula.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi miesno warzywne ze stopiona słoninką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1Mięso wołowe i wieprzowe ugotować z dodatkiem marchewki, i pietruszki .

    Cebulę nalezy pokroić w drobniutka kostkę,równiez podsmazyc dodać ugotowane mięso i ponownie wszystko podsmazyc.

    Mięso,, marchewkę, pietruszkę, zemleć w maszynce.

    Powstały farsz doprawić przyprawami do smaku.

    2. Mąkę zagnieść z jajkiem, masłem, wodą i solą , do momentu az ciato stanie sie elastyczne , nie bedzie kleiło sie do rąk.
    Odstawić na 15-20 minut, żeby odpoczęło.

    3. Następnie rozwałkować na cienki placek, wykrawać kółka za pomoca jakiegos naczynia np , szklanki , nadziewać farszem i zlepiać brzegi.
    Do zlepiania mozna uzyc specjalnej maszynki.

    Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnię.


    4. Pierogi delikatnie polewamy tłuszczem i okraszamy stopioną słoniną

Porady

sa tez smaczne po podsmarzeniu nastepnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować