PIEROGI DLA ODWAŻNYCH

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smak tych pierogów jest niepowtarzalny i trudno go przyrównać do czegokolwiek. Naprawdę dla odważnych!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pszenna: 3 szklanki
    - ciepła woda: 0.75 szklanki
    - ciepłe mleko: 0.75 szklanki
    - margaryna rozpuszczona: 0.33 sztuki
    - sól: 1 łyżka
    FARSZ:
    - ugotowane ziemniaki: 5 sztuk
    - łosoś z puszki w sosie własnym: 1 opakowanie
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - olej: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi dla odważnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROGI DLA ODWAŻNYCH 1. Składniki ciasta dokładnie wyrabiamy i odstawiamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę i mieszamy z pokrojonymi w kostkę i podsmażonymi cebulką i papryką.
  • PIEROGI DLA ODWAŻNYCH 2. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego szklanką krążki. Na każdy nakładamy porcję farszu i sklejamy. Gotujemy w gorącej wodzie z solą i olejem. Podajemy z cebulką lub sosem serowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować