Pierogi czekoladowe z twarożkiem

4.5 (168 ocen)

Świetnie sprawdzą się jako obiad,deser, czy nawet przystawka.

Składniki:


  • 250 g mąki
    3 łyżki kakao
    1 łyżka oleju
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    400 g mielonego twarogu
    1 żółtko
    250 g kremówki
    sól
    1/2 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi czekoladowe z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej,dodaj olej,kakao i wodę. Wyrób ciasto.
    Zagnieć w kulkę,przykryj ściereczką i odstaw.
    Twarożek wraz z cukrem i ekstraktem waniliowym dokładnie wymieszaj. Dodaj żółtko i wymieszaj ponownie.
    Ciasto wyłóż na stolnice i cienko rozwałkuj. Wycinaj krążki na pierogi. Na każdy nałóż pełną łyżeczkę sera i sklej.
    Pierogi gotuj w osolonej wodzie przez ok 3 minuty od momentu kiedy wypłyną na wierzch.

Porady

Gotowe pierożki najlepiej podawać z ubitą kremówką,posypane np cukrem pudrem lub polane miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować