Pieróg warzywno-drobiowy

4.49 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na posiłek w ogrodzie zaprosili nas Małgosia i Konrad Gołkowie z Białegostoku.

Składniki:

  • ● 4 dag mąki
    ● 5 łyżek oleju
    ● 2 dag drożdży
    ● 1 szkl. mleka
    ● sól, pieprz
    ● op. mrożonej mieszanki warzywnej lub warzywa z własnej grządki
    ● duży filet z kurczaka
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 1/2 szkl. startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieróg

Pieróg warzywno-drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, drożdży, 3 łyżek oleju, soli i ciepłego mleka zagniatamy jednolite ciasto. Przykrywamy ściereczką.
  • 2. Fileta kroimy w małe kawałki. Podsmażamy na pozostałym oleju na dużej patelni. Dodajemy warzywa, wlewamy 2 łyżki wody, przyprawy i koncentrat. Mieszamy i dusimy ok. 10 minut.
  • 3. Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy dwa placki. Na jeden nakładamy warzywa z mięsem. Przykrywamy drugim. Brzegi starannie zlepiamy i oprószamy mąką. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować