Piernikowe babeczki z kremem śmietankowym

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Świąteczne babeczki z kremem śmietankowym i piernikami z marmoladą.

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 0.67 szklanki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - woda: 200 mililitrów
    - olej: 200 mililitrów
    - kakao: 4 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - przyprawa do piernika: 1 łyżeczka
    - śmietana 36%: 200 mililitrów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - pierniki z marmoladą: 7 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Muffinki

Piernikowe babeczki z kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Jajka miksujemy z cukrem.

    Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.

    Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.

    Do foremek
    ( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy ciasto
    ( mniej więcej do 3/4 wysokości ).

    Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut
    ( do "suchego patyczka" ).

    Chwilę studzimy.

    Ścinamy górę.

    Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.

    Wkładamy do szprycy.

    Dekorujemy babeczki.

    Zdobimy pierniczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować