" Piernikowe babeczki z kremem śmietankowym "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Świąteczne babeczki z kremem śmietankowym i piernikami z marmoladą.

  • 5 min

Składniki:

  • Składniki:
    ( na ok.6-7 szt )

    - jajka - 2 duże szt.
    - cukier - ok. 2/3 szklanki
    - mąka pszenna - 1 szklanka
    - woda - ok.200 ml
    - olej - 200 ml
    - kakao - 4 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - przyprawa do piernika - 1 łyżeczka

    Dodatkowo:
    - śmietana 36% - 200 ml
    - cukier puder - 4 łyżki
    - pierniki z marmoladą - 7 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

" piernikowe babeczki z kremem śmietankowym " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Jajka miksujemy z cukrem.

    Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.

    Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.

    Do foremek
    ( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy ciasto
    ( mniej więcej do 3/4 wysokości ).

    Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut
    ( do "suchego patyczka" ).

    Chwilę studzimy.

    Ścinamy górę.

    Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.

    Wkładamy do szprycy.

    Dekorujemy babeczki.

    Zdobimy pierniczkami.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować