Piernikowe babeczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Równie smaczne co tradycyjny piernik, prezentują się wyśmienicie, jeszcze lepiej smakują!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - przyprawa do piernika: 3 łyżki
    - miód: 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej rzepakowy: 0.33 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    KREM:
    - masło: 100 gramów
    - cukier puder: 2 szklanki
    - śmietana kremówka: 2 łyżki
    - przyprawy do piernika: 1 łyżka
    - posypka cukrowa: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernikowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osobno łączymy składniki suche, osobno mokre.
  • 2. Następnie mieszamy całość do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
  • 3. Ciasto przekładamy do foremek na wysokość 3/4 papilotki.
    Pieczemy 25 minut w temp. 180°C.
  • 4. Przygotowujemy krem:
    Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę, dodać 2 łyżki śmietany (lub mleka), przyprawy. Zmiksować.
  • 5. Dekorować wystudzone babeczki kremem i posypka cukrową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować