Piernik z miodem

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często piekę z mamą ciasta. Zwłaszcza na święta, gdy w domu jest dużo pracy.

Składniki:

  • ● 4 szklanki mąki pszennej
    ● 2 jajka
    ● 2 szklanki cukru
    ● 1 szklanka oleju
    ● 2 płaskie łyżeczki sody
    ● 4 łyżeczki cynamonu
    ● 4 łyżki miodu
    ● 2 szklanki mleka
    ● cukier puder
    ● tłuszcz i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernik z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki dokładnie mieszamy
    i wylewamy do formy
    wysmarowanej tłuszczem
    i posypanej bułką tartą.
  • 2. Wkładamy do piekarnika
    nagrzanego do temperatury
    180 ˚C i pieczemy 45 minut.
    Po wystudzeniu posypujemy
    cukrem pudrem. Ciasto
    możemy przełożyć kremem
    lub dżemem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować