Piernik z marmoladą i masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Jajka utrzeć z lekko zrumienionym miodem i masłem, połączyć z rumem, przyprawami i przesianą mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenie. Ciasto podzielić na trzy części, piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 50 minut.
Masa budyniowa:
Jajko ubić z cukrem, dodać mąkę. Mleko zagotować z cukrem waniliowym, zmieszać z ubitym jajkiem, zagotować. Połączyć z utartym tłuszczem.
Polewa:
Zagotować szklankę wody z cukrem, dodać pokruszoną czekoladę, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia składników. Dodać śmietanę i orzechy. Lekko ostudzoną wylać na placek.
Ciasto przygotowujemy w następujący sposób:
piernik + marmolada + piernik + masa budyniowa + ciasto + polewa. Smacznego:)
Komentarze