Piernik z kabaczka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Bardzo wilgotny piernik, z dodatkiem kabaczka

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1,5 szklanki startego na grubych oczkach kabaczka
    2,5 szkl. mąki
    0,5 szkl. oleju
    1 1/3 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 jajka
    2 łyżeczki cynamonu

    marmolada do przełożenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Piernik z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć - utrzeć na jednolite ciasto.
    Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.



    Piec około 60 minut w 170 stopniach.

    Ostudzony placek przekroić wzdłuż.
    Posmarować marmoladą wieloowocową.

    Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabaczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować