PIERNIK Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Apetyczny piernik z dodatkiem jabłek, które podkreśliły jego wyjątkowy smak.

  • 60 min

Składniki:


  • Składniki :

    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 kostki masła
    2 jajka
    słoiczek dżemu o dowolnym smaku
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 opakowanie przyprawy korzennej
    3 łyżeczki sody
    5 jabłek
    cukier puder

Piernik z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •   PIERNIK Z JABŁKAMI 1. Jajka, cukier i masło utrzeć. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, przyprawę, sodę i kakao. Do utartej masy dodawać na przemian sypkie składniki, mleko i dżem. Ciasto dokładnie utrzeć. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę. Połączyć z ciastem. Wylać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą blachy o wym. 24 x 35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. Ostudzony piernik posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy