Piernik na miodzie

4.5 (163 ocen)

Prawdziwa słodka uczta dla podniebienia

Składniki:

  • jajka -4 szt
    cukier puder -0,5 szkl
    masło -3/4 kost
    miód -3/4 szkl
    mąka -2 szkl
    proszek do pieczenia -1 łyżeczka
    przyprawa korzenna -1 łyżka
    POLEWA
    cukier -3 łyżki
    kakao -3 łyżki
    jajko -1 szt
    margaryna-1/2 kost
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernik na miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO

    Białka oddzielić od żółtek. Do miski włożyć masło,dodać cukier puder,utrzeć do białości.
  • 2. Następnie dodawać po jednym żółtku,ucierając wolno wlewać miód.
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną,dodawać porcjami do utartej masy,wymieszać.
  • 4. Białka jaj ubić na sztywno,połączyć z masą żółtkową,delikatnie wymieszać.
  • 5. Formę do pieczenia o wymiarach 25x36 wysmarować tłuszczem. Przelać ciasto do formy,piec ok.60 minut w 180 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować