piernik moskiewski

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

ciasto wymaga leżakowania u mnie jednak zniknęło zaraz po upieczeniu

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto
    20 dag mąki pszennej
    20 dag mąki żytniej
    20 dag miodu
    4 jajka
    1 łyżeczka sody

    Polewa
    1/4 kostki margaryny Palma z murzynkiem
    1/4 szkl mleka
    2 łyzki kakao

Piernik moskiewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić i rozwałkować ciasto. po włożeniu do formy odstawić na dwie godziny. Piec w temperaturze 200 °C przez 40 minut. Po ostudzeniu można przełożyc powidłem i udekorowac polewą
    polewa - wszystkie składniki podgrzewamy w garnku z grubym dnem do rozpuszczenia, lekko tężejaca czekolada polewamy piernik.

Porady

ja ciasto zrobiłam w małej tortownicy, myslę jednak że cieniej rozwałkowane (1cm) byłoby dużo lepsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy