Pierniczki świąteczne Gabi

4.5 (156 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pachnące pierniczki ,które przyozdobią stół wigilijny

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 50 dekagramów
    - cukier puder: 20 dekagramów
    - miód prawdziwy: 20 dekagramów
    - soda: 1 łyżeczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - przyprawa do piernika: 2 łyżki
    - margaryna: 15 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierniczki świąteczne gabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierniczki 1. Z podanych składników zagnieść ciasto.Wyrobić aż będzie gładkie.Wałkować średnią grubość ciasta i wykrawać pierniczki.Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.Udekorować lukrem królewskim.Zawsze robię podwójna porcję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować