Pierniczki Madiji

0 (0 ocen)

  • 30 min

Święta bez pierniczków to jak zima bez śniegu...;)

  • 30 min

Składniki:

  • ½ kg maki
    30 dkg margaryny
    12 dkg cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 żółtko
    1 jajko
    1 opakowanie przyprawy do piernika
    2 łyżki kakao
    Lukier
    Polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierniczki

Pierniczki madiji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makę posiekać z margaryną. Dodać cukier puder i proszek, a następnie wymieszać. Wbić jajko i żółtko, wsypac przyprawę do piernika i kakao. Dokładnie wymieszać. Wyrobić i rozwałkowac na ok. 3 mm. Wykrawać serduszka i piec 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorowac lukrem oraz polewą- ja zawsze robie sama: lukier (1 białko na 0,5 szklanki cukru pudru i 2 łyżeczki soku z cytryny), polewa (0,5 kostki margaryny, 3 łyzki cukru, 3 łyzki kakao, 2 łyzki mleka)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować