Pierniczki

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Ciasto piernikowe, mojego autorstwa, pyszne, bez leżakowania świetnie smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • Przepis na ok.18 sztuk:
    150 g mąki
    50 g cukru pudru
    50 g masła
    1 płaska łyżeczka sody
    1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika
    50 g płynnego miodu
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Pierniczki

Pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać masło, posiekać drobno nożem. Dodać cukier, sodę, przyprawę do piernika, miód (jeśli nie jest płynny, rozpuścić i ostudzić) i żółtko. Wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 2 mm. Wykrawać foremką. Piec ok. 10-12 minut w 180°C. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować