Świąteczny piernik z marmoladą

4.42 (189 ocen)

Dla mojej rodziny to jeden z ulubionych świątecznych wypieków.

Składniki:

  • 3szkl. Mąki
    1,5 szkl. Cukru,
    2łyżeczki kakao
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    przyprawa do piernika,
    1 3/4szkl. Mleka
    1szkl. Oleju
    4 łyżki marmolady.
    2 jajka

    Polewa:
    2mleczne czekolady

    Dodatkowo:
    posypka kolorowa
    1słoiczek marmolady
Wystaw ocenę:

4.42 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Marmolady

Świąteczny piernik z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie sypkie składniki mieszamy. Dodajemy żółtka oraz mleko. Miksujemy. Następnie dodajemy olej i marmoladę wymieszać. Wylać na keksówkę wyłożoną papierem. piec 70min w tem. 170C.
  • 2. Po upieczeniu piernik przecinamy na pół. Przekładamy marmoladą.
  • 3. Czekolady rozpuszczamy i polewamy wierzch ciasta. Posypać posypką.

Porady

Zamiast marmolady można urzyć dżemu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kakao Owoce Mleko Olej Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować