Piekielne żeberka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś dla osób lubiących ostrzejsze smaki czyli pikantne żeberka.

  • 60 min

Składniki:

  • 80 dkg żeberek
    4 łyżki pikantnego keczupu
    1 papryczka chili
    sól
    pieprz czarny
    pół łyżeczki ostrej papryki
    2 ząbki czosnku
    łyżka musztardy
    majeranek
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piekielne żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze porcje. Każdy kawałek oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę, 2 łyżki oleju, ostrą paprykę, drobno pokrojoną papryczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy. W przygotowanej glazurze obtaczamy każdy kawałek mięsa, odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.Na patelni rozgrzewamy olej, każdy kawałek mięsa smażymy z obu stron
    na rumiany kolor.Podajemy z ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować