Pieguski

0 (0 ocen)

  • 10 min

Proste i przepyszne ciasteczka dla każdego.

  • 10 min

Składniki:

  • -1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
    -100 g. masła
    -2 jajka
    -1/2 łyż. proszku do pieczenia
    -1/4 szkl. cukru
    -4 łyżeczki kwaśnej śmietany
    -tabliczka posiekanej czekolady mlecznej
    -pół tabliczki posiekanej czekolady gorzkiej

Pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać jajka i śmietanę. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i wymieszać drewnianą łyżką.

    Blaszkę natłuścić i wyłożyć pergaminem do pieczenia. Nakładać łyżką małe porcje, formując w niewielkie, spłaszczone kulki. Piec ok 12 minut w temp. ok 180 stopni. Po tym czasie ciastka są gotowe do jedzenia - SMACZNEGO ;-)

Porady

w trakcie pieczenia ciastka rosną - należy zachować odpowiednie odległości, w innym przypadku mogą się posklejać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy