pieczony Ziemniaczek w mundurku z łososiem i szpinakiem:)

0 (0 ocen)

  • 25 min

To świetne i zdrowe danie;rybka i warzywa zapieczone razem:) przyszło mi na myśl zaraz po ogłoszeniu konkursu kreatywnego:)

  • 25 min

Składniki:

  • na 6porcji:
    opakowanie mrożonego szpinaku
    6 dość dużych kartofli
    6 sporych plastrów wędzonego łososia
    sól, pieprz, serek topiony,

Pieczony ziemniaczek w mundurku z łososiem i szpinakiem:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaczek z łososiem i szpinakiem 1. oczyszczone ziemniaki w mundurkach gotujemy w osolonej wodzie, tak długo az bedą prawie miękkie (trzeba uważac aby sie nie rozgotowały zbytnio). studzimy je.
    Szpinak wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem. dodajemy również serek topiony kremowy.
    Kiedy ziemniaki ostygną, odcinamy im czubek,wydrązamy w środku i delikatnie nożem wycinamy dekoracyjne ząbki. każdego ziemniaka wykładamy łososiem (fajnie gdy łosos troszke wystaje z ziemniaka robi sie wtedy taka sakiewka) i środek faszerujemy szpinakiem.
    tak przygotowane ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok170st i pieczemy do zrumienienia ok15-20min.
    gotowe ziemniaczki podajemy na sałacie:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy