Pieczony ziemniaczek w mundurku z łososiem i szpinakiem:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.oczyszczone ziemniaki w mundurkach gotujemy w osolonej wodzie, tak długo az bedą prawie miękkie (trzeba uważac aby sie nie rozgotowały zbytnio). studzimy je.
Szpinak wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem. dodajemy również serek topiony kremowy.
Kiedy ziemniaki ostygną, odcinamy im czubek,wydrązamy w środku i delikatnie nożem wycinamy dekoracyjne ząbki. każdego ziemniaka wykładamy łososiem (fajnie gdy łosos troszke wystaje z ziemniaka robi sie wtedy taka sakiewka) i środek faszerujemy szpinakiem.
tak przygotowane ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok170st i pieczemy do zrumienienia ok15-20min.
gotowe ziemniaczki podajemy na sałacie:)
Komentarze