Pieczony w pergaminie łosoś

4.5 (184 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasolki szparagowej

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Filet z łososia: 150 gramów
    - rozmaryn,estragon, tymianek, bazylia, mięta,natka pietruszka: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 szklanki
    - skorka z cytryny: 1 sztuka
    - białe wino: 20 mililitrów
    - Sól, świeży pieprz: 1 łyżeczka
    - Oliwa z oliwek do posmarowania pergaminu: 1 łyżeczka
    - fasolka szparagowa: 100 gramów
    - suszone pomidory: 20 gramów
    - czosnek: 1 sztuka
    - wino białe: 40 mililitrów
    - ocet balsamiczny: 20 mililitrów
    - papier do gotowania i pieczenia SAGA: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z łososia

Pieczony w pergaminie łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wycinamy kwadrat pergaminu o boku 25 cm, smarujemy oliwą z oliwek, układamy łososia, dodajemy sól i świeżo mielony pieprz, układamy zioła, posypujemy skórką cytrynową i polewamy sokiem z cytryny i winem.
  • 2. Całość zawijamy, wkładamy do piekarnika na blachę z odrobiną wody, pieczemy 17 min w temperaturze 200 oC.
  • Fasola Hortex 3. Fasolkę gotujemy według zaleceń producenta.
  • 4. Następnie smażymy ją na oleju z dodatkiem posiekanych suszonych pomidorów i czosnku.
  • 5. Doprawiamy do smaku podlewamy winem i octem balsamicznym, mieszamy i od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować