Pieczony udziec z indyka i surówka z czerwonej cebuli

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Prosty a szykowny obiad :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - udziec z indyka: 1.2 kilograma
    - ocet balsamiczny: 0.5 szklanki
    - pieprz: 5 szczypt
    - czerwona słodka papryka: 5 szczypt
    - czosnek: 5 ząbków
    - czerwona cebula: 3 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - listki świeżej mięty: 0.33 szklanki

Pieczony udziec z indyka i surówka z czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso zamarynować w occie balsamicznym, pieprzu, papryce i czosnku kilka godzin.

    2. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlac 1 filiżanką wody. Przykryć.

    3.Piec w 190-200 st. 2 godziny, pierwszą z przykryciem, drugą bez, przy czym pamiętać o tym, aby mięso przewrócić przynajmniej dwa razy.

    4. Zrobić surówkę: pokroić czerwoną cebulę. Skropić sokiem z cytryny. Posypać listkami mięty.

    Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy