Pieczony schab z farszem jajecznym

4.5 (162 ocen)

  • Średni

Pyszny schab przekładany farszem z jajek i chrzanu

  • Średni

Składniki:

  • - schabu bez kości: 800 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - chrzan: 3 łyżki
    - majonez: 2 łyżki
    - szczypior: 1 pęczek
    - mielony czosnek: 1 szczypta
    - przyprawa do schabu,sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Pieczony schab z farszem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab natrzyj przyprawami. Włóż do rękawa do pieczenia, piecz godzinę w temp.180 * C. Ostudż. Schab pokrój na plasterki. Jajka ugotuj na twardo, zetrzyj na tarce. Dodaj chrzan, wymieszaj z majonezem. Schab układaj na półmisku przekładając farszem jajecznym. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować