PIECZONY SANDACZ W MASEŁKU

4.37 (180 ocen)

  • 2 godz.

Cała nasza rodzina bardzo lubi ryby, a najlepiej smakują bez wyszukanych dodatków.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 świeży sandacz
    Sól
    Pieprz
    10 dag masła
    Cytryna
    Pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.37 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony sandacz w masełku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybka przygotowana do pieczenia 1. Sandacza należy oskrobać, usunąć płetwy, skrzela i oczy. Natrzeć go solą wewnątrz i na zewnątrz. Pozostawić na godzinę. Otworzyć rybę i w jej wnętrzu umieścić pęczek koperku oraz plastry cytryny i kilka plastrów masła. Sandacza umieścić na folii aluminiowej (matową stroną do zewnątrz). Na sandaczu rozłożyć masło, całość szczelnie zawinąć i umieścić w rozgrzanym do 200 st. C. piekarniku. Długość pieczenia zależy od wielkości ryby. 1 kg ryby ok 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować