Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami

4.5 (176 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Pachnąc ziołami, delikatny pstrąg

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pstrąg: 2 sztuki
    - masło: 50 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - lubczyk (gałązki): 2 sztuki
    - bazylia (listki): 2 sztuki
    - oregano (gałązki): 2 sztuki
    - pietruszka (gałązki): 2 sztuki
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami 1. Na początki przygotowujemy masło. Czosnek drobno siekamy i mieszamy z masłem za pomocą widelca, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami 2. Oczyszczonego pstrąga rozcinamy tak by się rozkładał jak książka. Soli z wierzchu i w środku. Środek smarujemy masłem czosnkowym, układamy po gałązce lubczyku, oregano, bazylię oraz pietruszkę.
  • Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami 3. Tak przygotowane pstrągi zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować