Pieczony pstrąg w warzywach

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pieczony pstrąg w warzywach prosto z Warmii i Mazur

  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrąg: 2 sztuki
    - marchewka (duża): 2 sztuki
    - pietruszka: 2 sztuki
    - duża: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - przyprawa do ryb: 1 opakowanie
    - masło: 2 łyżeczki
    - gałązka natki pietruszki: 2 sztuki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - natka pietruszki: 2 łyżki

Pieczony pstrąg w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, wypatroszone i osuszone pstrągi natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym czosnkiem, włożyć gałązkę natki pietruszki i łyżeczkę masła.
  • 2. Czystą ,obraną marchew, pietruszkę zetrzeć nas tarce o dużych oczkach.
  • 3. Folie aluminiową posmarować lekko oliwą ,ułożyć rybę obłożyć warzywami i natka pietruszki zawinąć folię. Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.

Komentarze

Podobne przepisy