Pieczony pstrąg w folii

4.41 (179 ocen)

  • 50 min

Ostatnio po raz pierwszy przygotowałam pieczonego pstrąga. Danie jest zdrowe i nie wymaga żadnych wielkich umiejętności, a ryba w smaku jest naprawdę pyszna. Pieczony pstrąg w folii z dodatkiem masła, czosnku, cytryny i koperku to strzał w dziesiątkę. Koniecznie spróbujcie. - See more at: http://ww

  • 50 min

Składniki:

  • pstrąg
    sól ( u mnie truflowa)
    pieprz cytrynowy
    pół cytryny
    1/3 kostki masła
    2 ząbki czosnku
    koperek
    tymianek
Wystaw ocenę:

4.41 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony pstrąg w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny w środku i na zewnątrz.
    Posypać rybę solą, pieprzem i tymiankiem z każdej strony.
    Ząbki czosnku drobno posiekać i jeden skrojony ząbek włożyć do wnętrza ryby, a kolejnym posypać skórkę ryby z wierzchu.
    Do środka włożyć jeszcze pokrojone na plastry masło oraz koperek.
    Rybę owinąć w folię aluminiową - można folię wysmarować cienko oliwą.
    Piec 40 minut w temp. 180 st.c.

Porady

jeśli nie chcesz ryzykować interakcją aluminium cytryna to rybę zawiń w papier do pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować