Pieczony pstrąg

0 (0 ocen)

Soczysta i aromatyczna rybka z wyczuwalną cytryna powinna zadowolić każde podniebienie :)

Składniki:

  • 2 płaty świeżego pstrąga
    1 cytryna
    2 łyżeczki masła
    łyżeczka pieprzu czarnego
    łyżeczka czosnku
    kilka kuleczek jałowca

Pieczony pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i każdy kawałek nacieramy czosnkiem i pieprzem.
    Układamy je na folii aluminiowej i na każdym kawałku kładziemy kilka kuleczek jałowca, plasterki cytryny, oraz łyżeczkę masła.
    Zawijamy folię i układamy na blasze do pieczenia.
    Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
    Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ziołach.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy