Pieczony misz-masz w zielonej papryce

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kolejna z moich udanych kuchennych improwizacji, czyli pieczona papryka z pastą pomidorową, serkiem capresi i mięsnym nadzieniem pod zapieczonym jajeczkiem.

  • 50 min

Składniki:

  • -4 spore zielone papryki
    -2 cebule
    -1 pomidor
    -0,5 kg mięsa mielonego
    -8 plastrów serka naturalnego capresi
    -8 jaj
    -1 łyżka ketchupu
    -2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego
    -1 łyżka przyprawy uniwersalnej
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczony misz-masz w zielonej papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekrawamy na równe połowy i usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oleju z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Dodajemy mięso wymieszane z przyprawą do wieprzowiny i smażymy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Studzimy.
  • 3. Pomidora miksujemy blenderem z ketchupem, solą i pieprzem na pastę.
  • 4. Spód każdej połówki papryki smarujemy pastą. Układamy po 1 plasterku sera i 1-2 łyżki farszu. Zapiekamy przez 15 minut.
  • 5. Następnie na każdą połówkę papryki powoli i ostrożnie wbijamy jajko (tak aby nie spłynęło) , sypiemy odrobiną pieprzu i zapiekamy przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować