Pieczony halibut na zielono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przyrządzona w ten sposób ryba jest lekka i znacznie zdrowsza od smażonej w panierce.

Składniki:

  • 50 dag fileta z halibuta
    4 gałązki natki pietruszki
    2 gałązki natki selera
    łyżka oliwy
    sok z 1/2 cytryny
    sól, kolorowy pieprz

Pieczony halibut na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym.
    Obficie skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą oraz pieprzem.
  • 2. Natki pietruszki i selera myjemy, osuszamy i siekamy. Miksujemy z oliwą. Smarujemy rybę z obu stron. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
  • 3. Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C. Następnie odwijamy folię i pieczemy
    jeszcze ok. 10 minut.

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy