Pieczony filet z piersi indyka

4.5 (194 ocen)

Przepis na marynatę wymyśliłam sama ,mięso jest kruche i soczyste:) Można je jeść na gorąco ii na zimno do kanapek

Składniki:

  • - 1 filet z indyka tak około 1 kg
    - sok z połowy cytryny
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - 2 łyżki sosu worchester ( taki angielski sos, na bazie octu winnego, melasy, gorczycy itd. dostępny w internecie)
    - 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    - 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
    - 1 łyżeczka suszonej bazylii
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony filet z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Z podanych wyżej składników, łącząc je robimy marynatę. Dokładnie wcieramy nią w mięso i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia pieczemy w 180C ( termoobieg) przez około godzinę co 20 min mniej więcej polewając mięsko wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować