Przepis na marynatę wymyśliłam sama ,mięso jest kruche i soczyste:) Można je jeść na gorąco ii na zimno do kanapek
Składniki:
- 1 filet z indyka tak około 1 kg
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu worchester ( taki angielski sos, na bazie octu winnego, melasy, gorczycy itd. dostępny w internecie)
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz
Pieczony filet z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Z podanych wyżej składników, łącząc je robimy marynatę. Dokładnie wcieramy nią w mięso i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia pieczemy w 180C ( termoobieg) przez około godzinę co 20 min mniej więcej polewając mięsko wodą.
Komentarze