Pieczone ziemniaczki POTATKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Takie małe ziemniaczki bio sprawdzają się jako samodzielne danie, ale są idealnym dodatkiem do mięsa np. gęsiny

  • 60 min

Składniki:

  • ziemniaczki 750g
    oliwa: 3-4 łyżki
    sól morska: 2 łyżeczki
    papryka wędzona w proszku: 2 łyżeczki
    pieprz mielony: 1 łyżeczka
    suszone zioła : tymianek, oregano, majeranek wg. uznania
    125 g sera mozzarella
    pomidorki koktajlowe ( cherry, czereśniowe )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ziemniaczki potatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone ziemniaczki POTATKI 1. Ziemniaki umyłem dokładnie. Nie obrałem ich, chciałem, aby skórka się przypiekła.
    Marynata : wymieszałem oliwę z ziołami, solą, pieprzem, papryką. Połączyłem marynatę z ziemniaczkami. Odstawiłem na pół godziny.
    W międzyczasie rozgrzałem piekarnik do 200 stopni. Ziemniaczki rozłożyłem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Zapiekałem ok. 45 minut. Po pół godzinie sprawdziłem ich miękkość. Dodałem pokrojone na połówki pomidorki. Ponownie wstawiłem do piekarnika.
    Gdy ziemniaki były miękkie dodałem pokrojony w kostkę ser mozzarella i kilka gałązek tymianku. Zapiekałem bez przykrycia, do rozpuszczenia sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować