pieczone żeberka w panierce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

żeberka tak przyrządzone sa znakomite

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    1 marchew
    1 cebula
    por
    panierka
    masło śmietankowe
    pieprz
    przyprawa do mięsa
    czosnek
    wegeta

Pieczone żeberka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tak pokrojone mięso 1. Żeberka dokładnie myjemy i kroimy na paski tak jak na zdjęciu.
  • tak pokrojone warzywa 2. marchew obieramy i kroimy w kostke. cebule kroimy w paski i por także w paski tak jak na zdjeciu.
  • tak wyglada danie przed włożeniem do piekarnika 3. żeberka z jednej i drugiej strony przyprawiamy pieprzem,czosnkiem,wegeta oraz przyprawa do mięsa. pożniej obtaczamy w panierce i wykładamy na brytfanke, warzywa mieszamy i rozkładamy na mięsie. pożniej dodajemy masło i pieczemy 60 min piekarniku.

Porady

żeberka najlepiej smakuja z ziemniaczkami i kopierkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy